Hezká sbírka :-) Za názorný obrázek taky dík. Nicméně, asi to nebude to pravé. Co jsem viděl fotky skutečných oken, připadá mi to jako jednoduchá kulatá díra do boku, žádné masivní rámy, akorát zhora taková půlkruhová stříška. Tak nějak jako je to na spodní fotce. Ten model to má podle mého mínění uděláno věrohodně a realisticky. Viděl jsem fotky různých modelů, na některých nebyla díra skrz, ale pouze vně trupu nalepená nějaké podložka apod. To mi však přišlo takové divné a nerealistické, právě kvůli silné tloušťce. Některé z tebou ukázaných podložek jsou pěkně úzké, snad by byly rozumně použitelné, jen sehnat tu správnou velikost. Jinak to asi pro realistické ztvárnění bude chtít vrtat do trupu a instalovat ty trubičky. Čehož se zrovna obávám. Jednak pracnost, když pomyslím na ty desítky okének... Jednak riziko zatékání, pokud se vše dokonale neutěsní. Váhám do čeho má pro mně smysl se pouštět. Pořádnou maketu stejně nikdy stavět nebudu a v rámci polomaketovosti se něco musí skousnout a zjednodušit. Otázka zda má smysl se s něčím piplat anebo ty okénka jednoduše namalovat, ono to zdálky bude stačit, anebo se přeci jen pokusit o něco sofistikovanějšího. Ovšem aby byl výsledek úměrný námaze a nevypadal nakonec hůř než ta namalovaná okénka.