|
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Laminování trupů lodních modelů » Výroba formy na laminátový trup ...
Tedy... koukám...... hokny jak na kostele. Vášnivá diskuze asi nebude. Troufám si říct, že většina, stejně jako já nemá slov
.
Se zájmem sleduji, ale dovolím si otázku. Vždycky jsem si myslel, že první vrstva tkaniny se pokládá do ještě nevytvrdlého gelcoatu, aby se gelcoat dostatečně spojil se samotným laminátem formy. Je má myšlenka scestná, nebo jsou možné oba postupy?
carrot
Někteří výrobci forem používají pro první vrstvu pryskyřici ARALDIT.Ví někdo oč se jedná a jaké má vlastnosti v porovnání např.s Letoxitem?
Jsem taky pro pokračování.Moc pěkný návod hned jsem dostal chuť to vyzkoušet.
určitě ano
celé je to popisné akorát jsem nepochopil jak to funguje s tou základovou barvou
co je to za typ barvy atd
ten výsledek je neskutečný
už vím jak vzniknul trup co máme doma
lubor
Velice profesionální práce.Chtělo to ještě do jedné poloviny zalaminovat matice pro rychlejší spojování formy,případně i kolíky.Rozhodně doporučuji dál pokračovat.Na závěr poučte veřejnost o autorských právech.
Je velice nepříjemné,když zjistíte,že na vámi návrhnutém a vyrobeném trupu si někdo založil živnost.
to Lump
velmi se přimlouvám a doufám, že je nás víc,
čtu tyto informace jedním dechem je to poučné, návodné, prostě skvělé
PROSÍM ZALOŽ SI SVÉ VLASTNÍ TÉMA O AUTORSKÝCH PRÁVECH
prostě tohle je téma o výrobě formy a doufám i trupu a mělo by tak i zůstat
Lubor Chytil
to PeterP
Přesně jste popsal oč mi šlo.K mému příspěvku vzniklo nové téma,což vítám.
Zhotovení sádrové formy by mne také zajímalo.Snad tu někdo dá svůj příspěvek.Před 20 léty jsme na formu satelitní paraboly použili jako první vrstvu Epoxy 1200 a plnič sádru,byla to taková kaše,vytvrzený povrch byl hladký jako sklo.Míchali jsme to v plastovém nočníku elektrickou vrtačkou.Dnešní postupy jsou o něčem jiném.Když si vzpomenu na své začátky,tak se tomu dnes směji.V tomto případě ale asi půjde o jiný způsob výroby formy.
MoNaKo DF » Laminování trupů lodních modelů » Výroba formy na laminátový trup ...