|
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Elektronika » Amatérská otázka
Kebův nápad se mi moc líbí.Opravdu moc.
:shock:
Myslím si taky aureli,že jdeš s kanonem na vrabce.
Podle kamaráda rybáře:nemá cenu zavážet méně jak lkg krmení.A to už je se stabilitou pasé.Proto opravdu zásobníky za sebe.
Dalšího kamaráda napadlo ještě jedno jednodušší řešení:na místo krmení musí dopravit i udici-háček s návnadou-ty komory by otvíral zatáhnutím za udici-má jistotu,že je nad stejným místem a najednou
Musím říci, že to Kebovo řešení je tak jednoduché a blbovzdorné, že je až geniální, a já se málem fackuju, že mi to všechno nenapadlo dřív. Zamýšlel jsem se kdysi na žádost jednoho kolegy rybáře nad podobným problémem, a nakonec jsem ho odkázal na komerční produkt na Admiralshopu.
kebovo řešení je skvělé , ale jednodušší by bylo použít katamaran se dvěma ůzkými trupy cca 30cm od sebe a se dvěma motory 400 v každém plováku jeden pak už jen dvaregulátory a odpadá kormidlo.
Stabilita - perfektní ,šrouby schované za plovákem takže celkem nepoškoditelné , díky malému čelnímu odporu možnost použití menších motorů s přímým náhonem a tím i menší hlučnost (to přece tzv.,,tiší blázni,, rybáři ocení,nebo ne?).
A také jednoduchost stavby je velkou předností.
Dobre sa zabávam, tie balasty som fakt nemyslel vážne.
Keba, to tvoje riešenie je fakt super, mal by si to patentovať s takým som sa ešte nestretol. :idea:
Chcel som aby mi servo chodilo len do jednej strany, ale keď sa to nedá tak sa nedá
![]()
všechno je perfektní ,jen nevím proč řešíte tak jednoduchou věc na zavážení lodí.Uprostřed lodi udělám násypný prostor kam dám krmivo.Dole ve dně jsou dvířka ,která se otevřou po zatáhnutí serva a náklad se samotíží vysype.A jestli pojedu ke břehu a dvířka budou otevřená mi vůbec nevadí.
Páni, vysvetlite mi prosím ako amatérovi čo hodnoty regulátora vlastne znamenajú ako reguluje napätie?
Keď je v technickej špecifikácii uvedené:
-pracovné napätie 5-10 článkov Nicd alebo Nimh, 6-12v(Marine ESC-50) môžem ho pripojiť na Pb akumulátor?
to 5-10 článkov znamená: 5 alebo 10 , či 5 až 10(tj. 5,6,7,8....10)
Bude rozpätie prúdov, ktoré mi dá regulátor, rôzne ak ho budem napájať 6V alebo 12V akumulátorom?
Ak mam el.motor s "voltage range" 6V-9.6V mám použiť pre napájanie regulátora 6V alebo 12V aku.?
Vďaka!!!
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
![]()
aurel_ : Diky za odkaz. Jeste jsem to poradne neprohledl, ale aspon rozmery jsou mi pochuti.
Muj katamaran by mel delku 80 cm a sirku 50 cm (plovaky 2x po 15-ti cm. Mam komplet stavebni material + plovaky hotove. Co se tyce ostatniho (regulator, serva, hridel + srouby, atd.), tak tam jsem prave vedle, jak ta jedle .... Motory bych pouzil GRAUPNER SPEED 600 ECO 7.2 V. Zde bych se zastavil - jde mi pochopitelne o co nejdelsi vydrz napajeciho zdroje a zaroven o potrebny vykon. Pokud pouziji k napajeni Pb akumulator 6V / 10Ah (vaha cca. 2 kg), je jasne, ze mohu odebirat nepretrzite 10A po dobu 1. hodiny. Mam vsak nejasnost v tom, jestli zminene sestistovky nebudou mit pro takovou lod maly vykon (placnu, ze celkova vaha lodi i s nakladem by mohla mit cca. 10 kg). Motory jsou na 7.2 V a udavane parametry rikaji: - doporuč. napětí 6 - 9,6 V max. otáčky 11 000 / min. Fa. JINO vsak nabizi i : Motor 600/8.4V Speed 3301 (doporuč. napětí 4,8 - 9,6 V max. otáčky 15 500 / min.) a abych v tom mel jeste vetsi zmatek: Motor 600/7.2V Speed 1793 (doporuč. napětí 3,6 - 8,4 V max. otáčky 18 200 / min.). A ted me nekdo poradte, ktery z tech tri mam vzit. Osobne mi pripada nejlepsi volba s provedenim ECO (nizsi odber), ale co vykon? A kdyz uz jsme u motoru: myslite, ze regulator EZX-R-Pro obousměrný (Hitec 6 - 7 čl., 96A) bych mohl pouzit k rizeni rychlosti obou motoru zapojenych paralelne? S tim je spojen i lodni sroub. Pokud se prodavaji srouby s ruznym stoupanim a toto pomineme, jaky mam zvolit prumer? A kolikalistou? Zde jsem skutecne zcela vedle! Lode jsem nikdy nestavel. Vim, ze je to tezka rada, paklize vlastne nevite, jaky prurez plovaky vlastne maji. Jsou vsak defacto shodne s temi od nemecke firmy v odkazu vyse (VOPI ). Hranata prihradova konstrukce s plochou spici. Jeste k te lodi z HOBBY E-SHOP-u : ano, tak ma vypadat lod. Ovsem rybarum se jedna predevsim o ucelovost, vzhled je az na miste druhem. Drtiva vetsina lidi zabyvajicich se zavazecimi lodemi pouziva, ci vyrabi prave katamarany (proc asi).... Nicmene koupit hotove (i kdyz neupne) za 4.000,- Kc - to je impuls jako hrom.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.To ja ale vim, ze mohu motory zapojit paralelne. Tez otazka dvojnasobne zateze pro aku je mi jasna. Jen ale nevim, zda uvedeny Hitec regulator, ktery je staven na 92 A mi tyto motory utahne (pochopitelne proudove).
ivvo - diky za povzbuzeni.
To je prave ono - proto bych potreboval poradit a proto ty dotazy jez jsem uvedl vyse. Tam to vsechno je. Vsechno souvisi se vsim, to si uvedomuji. Ale neznam odpoved. Treba ze zkusenosti nekoho z vas.
Bořík: Ted nerad (ale musim) odbocim od meho tematu. - Tak to se budu prit. Kolego, mam dojem, ze si pletete napeti s kapacitou. Aku 6v/10Ah by me melo dodavat 6V po dobu 1. hodiny pri stalem odberu 10 A! Proto se udava kapacita v amperhodinach. Po tuto dobu bych mel mit zarucene napeti 6V. Vse se bere za idealniho stavu. A pokud toto neni pravda, tak nam ve dne sviti Mesic.
MoNaKo DF » Elektronika » Amatérská otázka