1

Téma: laminatove desky

Palec nahoru Palec dolu

2

Re: laminatove desky

Aha, no tak to nejsou tak hrozne ceny. Mel jsem za to ze jsou mnohem vyssi. V modelarskych obchodech jsem bohuzel lam. desky jeste nepotkal. Jak je to s dopravou a minimalnim odberem z tech Pardubic?

Jinak otazka domaci vyroby stale trva, protoze neni nad to si operativne vyrobit na miru rozmer ktery zrovna clovek potrebuje a ne kupovat zasoby. (Pokud to teda nebude znamenat nejaky velky problem)

folie by mozna sla. Uvidim.

Palec nahoru Palec dolu

3

Palec nahoru Palec dolu

4

Zatim jsem sehnal jen 0.17mm za 12,- za dm^2  roll (plosnaky kohout) a to si muzou strcit nekam.

Do tech Pardubic jsem psal, tak uvidim. Cela deska to je jaky rozmer?

Palec nahoru Palec dolu

5

Máš li na mysli jen separační vrstvu ,pak s úspěchem používám nástřik tenké vrstvy SILIKONOVÉHO lepidla pro lepení akvarií . Osobně jako Koliňák používám LUKOPREN 6410 TRANSPARENT který se vyrábí v Lučebních závodech Kolín a v podnikové prodejně stojí 34,-kč za tubu.  Lepidlo se dá zředit toluenem až do konzistence vody. Tento roztok stříkám na toluenem odmaštěnou desku skla ve 2-3 vrstvách. POZOR- sklo musí být odmaštěno jen toluenem NIKDY SAPONÁTEM , protože i sebemenší zbytky saponátu by fungovaly jako separátor mezi sklem a silikonem, pak bychom vyrobili celkem vhodný materiál pro fetišisty, ale ne podklad pro laminaci. Mám s tím své zkušenosti,používám takto separované desky skla jako protikusy při výrobě odlitků z polyuretanových , epoxydových i polyesterových pryskyřic. Nastříkanou vrstvu je třeba nechat minimálně 24 hod vulkanizovat volně na vzduchu,čím vlhčím ,tím lépe. Chceme li aby nám desky vydržely ještě déle můžeme je před laminací ještě přestříknout parafinovým separátorem.

Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!

Palec nahoru Palec dolu

6

Já separoval včelím voskem, mám kamaráda včelaře, ostatně se dá koupit v prodejnách pro chovatele a včelaře. K.

JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.

Palec nahoru Palec dolu

7

8

Palec nahoru Palec dolu

9

Takze jak to tak vypada ladous mi nic nerekne, takze neco objednam  z tech pardubic. Pokud by mel zajem nekdo dalsi z Prahy, necht me kontaktuje. Muze se svest se mnou. Aktualni ceny:

Ceny: 0,2 mm ... 5,28 EUR/m2
          0,4 mm ... 6,50    "
          0,5 mm     7,80    "

10

Predchozi prispevek jsem psal ja... Nejak me to odhlasilo. A navic jsem tam samozrejme napsal spatne jmeno. Misto Ladouse mel byt Karaso. Omlouvam se.

Palec nahoru Palec dolu

11

12

Palec nahoru Palec dolu

13

Palec nahoru Palec dolu

14

Na jiném místě DF jsem napsal váhu a přehledné ceny i s aktuálním kontaktem
p.Kubíková    výrobal@havel-composites.cz.
Desky vyrobeny jen ze skelných vláken           váha cca

tloušťka       3 mm          1 700,- Kč bez DPH            3 kg

tloušťka       5 mm          2 400,- Kč bez DPH            5 kg

tloušťka       8 mm          3 590,- Kč bez DPH            8 kg

Váha je jen přibližná.

Palec nahoru Palec dolu

15

To nevím,mám pocit že je to epoxid

Palec nahoru Palec dolu

16

pravidla Českého pravopisu říkají"Epoxid"

Palec nahoru Palec dolu

17

Čau,objednával jsem lam. desky z Lamitechu a tady jsou aktuální ceny v EURech bez DPH:
                         0,5mm 8,8 E/m2
                         1mm 11 E
                         1,5mm 15,18 E
                         2mm 18,04 E

mesány

Palec nahoru Palec dolu

18

OT: všimli jste si, že ten laminát vyjde levněji než překližka? Myslím rozměry pod 1mm Jen kdyby při zpracování z toho nebylo tolik zdraví škodlivého svinstva  :?

Palec nahoru Palec dolu

19

Svatá pravda Sváti.Hlavně při broušení.Jsem potom jako od blech a vší. :twisted:  Jenže ten prach je dobrý jako plnidlo  wink

Palec nahoru Palec dolu

20

Palec nahoru Palec dolu

21

lol  big_smile  big_smile  A já se tak radoval,že jsem zase tolik nezestárl při návratu k modelařině!!!! Že si nějak doplním vzdělání stran elektroniky a vše bude jako dříve lol  lol  lol  lol
Ono s tím laminátem-já jsem se v tomto směru obětoval.Osobně  mi pach nevadí.(ale těm plícím a játrům i jo-nadýchal jsem po polyesteru i pěkné promile na testeru)Chce to průvan-nebo větrat. Z košile a kraťasů to pravidelně i 3x vyprašuji.Jen se nesmí se člověk škrábat( :idea:  :!:  :idea: ) roll  Jenže pánové,pánové-náš entuziasmus je naštěstí silnější,ty kila od televize navíc jsou 100x horší  big_smile  big_smile  big_smile .Musí to stát jednou za rok( :?:  :?:  :?:  ) za to.Já jsem s tím broušením šel před garáž.Horší,co v zimě.Ale to budu snad už brousit jen pod vodou(a přijdu tak o plnivo  sad  )

Palec nahoru Palec dolu