1

Téma: Laminátové desky - Lamitec Pardubice

http://unios.cmkos.cz/pics/smile.gif
NeJaToD team

Palec nahoru Palec dolu

2

Re: Laminátové desky - Lamitec Pardubice

Paráda, zrovna jsem řešil, kde to seženu... Zásah zhůry!
Děkuji moc.

Palec nahoru Palec dolu

3

Laminátové desky prodávají v těchto tloušťkách: 0,2; 0,5; 0,76; 1,0; 1,5; 2,0 a 3,0mm.

Palec nahoru Palec dolu

4

Jinak ke zpracování desek:

do tloušťky 1 mm lze tvar z desky vystřihnout nůžkami a dokončit zabroušením, je to neuvěřitelně rychlý způsob práce oproti pracnému a hlučnému řezání. Vnitřní otvory se samozřejmě musí vyřezat pilkou, tam to již nůžky nezvládnou. Vydatným pomocníkem je samolepící pápír, na který se vyjede požadovaný tvar a pilníkem se pak dobrousí na hranu čáry. V případě že jde hůře sundat, stačí nahřát fénem a je dole hned.

Severan.

Palec nahoru Palec dolu

5

Pánové mohu se zeptat čím se ty desky dají spolehlivě slepit? mysíl spolehlivě a rychle. Drží to vteřiňákem nebo pouze epoxidem?? Běžně pužívám desky PHS (tvrzený polystyrén), ale ten je měkký a nenosný, tam kde potřebuji pevný díl bych chtěl použít tyto desky..
díky za rady
pajan:cool:

Palec nahoru Palec dolu

6

Já je lepím vteřinovým lepidlem, nejdřív ale musíš lepenou plochu trochu zdrsnit a odmastit hlavně. Kde je více namáhaný spoj, tak  kdyžtak dám epoxyd a nebo spoj vyztužím.

7

Jinak v rozích si lze pro zvýšení pevnosti vypomoci vlepnim nosníku či pojištěním pomocí 5ti minutového epoxydu. Řadně odmasti i kvůli následnému stříkání (i přebrušuju).

Severan

Palec nahoru Palec dolu

8

Dnes jsem se pokoušel dovolat do firmy LAMITEC-Czechisolit v Pardubicích a byl jsem neúspěšný. Nakonec jsem se dozvěděl, že tato firma již skončila. Nepodařilo se mi zjistit, zda-li někdo místo ní vyrábí laminátové desky.

Palec nahoru Palec dolu

9

od firmy lamitec jsem dostal dopis cca pred rokem ze konci, ale ze prokracuji jako jina firma se stejnym sortimentem. mam ten dopis nekde doma... je ale mozne ze skoncila i tato firma... byla by to skoda...

NeJaToD team

Palec nahoru Palec dolu

10

Protože jsem se nemohl dovolat na číslo LAMITECu uvedené na internetu, zkusil jsem napsat E-mail na pana Přikryla (rovněž z internetu), ale okamžitě jsem dostal odpověď, že moje zpráva je nedoručitelná. Zkoušel jsem zavolat na ústřednu firmy Synthesia a paní na ústředně mi řekla, že už tam tato firma není. Ptal jsem se, zda-li je místo LAMITECu někdo jiný. Paní na ústředně nevěděla o žádné jiné firmě.

Palec nahoru Palec dolu

11

http://www.celysvet.cz/skin/smile/s6448.gifModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
                       S přátelským pozdravem ladous

12

jj ladousi to jsou oni... mam ten odkaz doma a nemohl jsem ho najit u strejdy googla... wink

NeJaToD team

Palec nahoru Palec dolu

13

Palec nahoru Palec dolu

14

Chlapi díky za kontakt. I když jsem se snažil vše nejdříve najít na Mo-na-ku, nepodařilo se mi najít tuto informaci. Možná jsem nehledal pořádně.

Palec nahoru Palec dolu

15

Dovolím si malou připomínku:V Semtíně tato firma již nesídlí.Německá firma Lamitech zkrachovala a pánové .Přikryl  a Havránek jsou na telefonu ,který je uvedený na jejich webových stránkách.Je nutné volat den dopředu  vědět kolik toho chcete vzít a pan Přikryl vám řekne částku ,kterou si připravte přesně.Firma má sklad u Mlýnů ,je to kousek od Zlaté Štiky.To vám každý poradí.Ladous dal jejich web.

Palec nahoru Palec dolu

16

Pánové, obnovuji toto vlákno neb mě postihl akutní nedostatek silnější lamino desky.

oslovil jsem pana Přibyla z Lamplexu a poslal mi nové ceny:

tlouš'tka                      kč/m2 bez DPH              cena za celou desku (1,2948m2, 20% DPH)
0,5mm                                310 Kč                                     482 Kč
0,8mm                                340 Kč                                     529 Kč
1,5mm                                450 Kč                                     699 Kč
2,0mm                                540 Kč                                     839 Kč

Rozměry desek 1040x1245mm. Uvedené desky má skladem.
Pokud bude mít někdo zájem, tak bych mohl v průběhu února do Pardubic zajet a nějaké desky přivést. Převzetí ale max na trase Pardubice - Praha. Desky jedině celé. Pokud chcete méně, musíte si sehnat někoho, kdo se s vámi o zbytek podělí. Posledně mi tam některé desky nastřihali napůl, ale nevím jestli to pujde i tentokrát, zatím mi v emailu napsali ze to nezajišťují, ale poslal jsem doplňující dotaz wink

Takže pokud by se někdo chtěl závazně připojit k objednání těchto desek, dejte sem vědět kolik jaké desky chcete, kdy a kde si to převezmete (doma to moc dlouho mít nemůžu, neb tento koníček už je delší dobu pod útlakem paní domu wink )

NeJaToD team

Palec nahoru Palec dolu

17

takže doplňující info. "V novém skladu nemají střihací nůžky." Takže odběr desky jen v celku, případné krácení, dělení a jiné sdílení s jinými je již na vás...

NeJaToD team

Palec nahoru Palec dolu

18

taky doplňující info:
desky, které jsem tam kupoval loni (až teď jsem se k nim dostal, zpracovával jsem starší zásoby) jsou podstatně měkčí při stejné tloušťce.  Např tuhost staré 0.5 a nové 0.75 je přibližně stejná, nebo stará 0.7 a nová 1.0.... asi v rámci "úspor" je míň vrstev tkaniny....

Na něco je to dobré.... na něco špatné...

Palec nahoru Palec dolu

19

dobré vědět wink dík...

NeJaToD team

Palec nahoru Palec dolu

20

Když jsme u sklolaminátu - sklotextilu. Pro moraváky bude možná zajímavá adresa : Hupl.cz
elektroizolanty - sklotextil
loni jsem si u nich objednal  sklotextil  E 11 a za dva dny si jel pro něj, ale i posílají. Mají pilu - bez problému naformátují.
Z odstřihu jsem si navybíral ještě kousky různé síly.

ať vaše lodě plují

Palec nahoru Palec dolu

21

Palec nahoru Palec dolu

22

Palec nahoru Palec dolu

23

Pepa: ano, desky jsou žlutější.... ale jak to máš poznat, když objednáváš poštou? A v té době jsem to netušil... teď bych se zeptal, domluvil.

Začínám být na pojem Čína alergický....

Palec nahoru Palec dolu

24

poprosil bych Pepu a SH by uvedli příklad "co na co" tj - 05 k ničemu, 08 na nástavby, 1,5 na paluby ....mám nějaký zbytek ještě žluté staré a ta je OK na všechno ...je mi jasné že nic není universální ....jinak jednu desku bych si vzal .....

Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....

Palec nahoru Palec dolu

25

Romane, to se nedá tak napsat....
Já volím tloušťku předně podle měřítka... plechové zábradlí na výletní lodi 1:50 nejde udělat z 1mm laminátu... to by byl pancíř...
Jako druhé kritérium je pevnost (aby se to nekroutilo) a váha by se loď nepřevrátila. Nestavím totiž remoše 1:25 kde je to jedno. Nic ve zlým...:)
Zatímco předchozí (německý) laminát mi v 90% případů po vybrání "modelové" tloušťky vyhovoval i pevnostně, čínský musím použít tlustší... a hmotnost se tím dostává na hranici použitelnosti. Pro mě.
Pokud ale laminát použiješ na ohýbané plochy, třeba obšívku šarpiového trupu, je menší tuhost výhodou. Tam naopak německá 0.2mm byla papír a 0.5 už tvrdá a nic mezi tím. Kdežto s čínskou 0.5 si dovedu představit práci jako s tvrdší, řekněme 1.0mm překližkou.

Palec nahoru Palec dolu